ALLTID FRI FRAKT & SNABB LEVERANS!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

UNDERHÅLLSMANUAL

Vi kommer att ge en överblick hur du tar hand om dina fälgar korrekt.


Generellt underhåll

Hjulen som fångar uppmärksamheten och gör bilen verkligen enastående är rena och lysande. Det skulle vara bra om underhållet av legeringshjul skulle bli en vanlig rutin. Detta håller återförsäljningspriset högt och tillåter inte att fälgarna blir tråkiga. Om du har köpt nya hjul eller vill behålla värdet på dina originalhjul finns det tre tips för allmänt underhåll:

  • Tvätta fälgarna med vatten med ett mildt rengöringsmedel varannan vecka under de varmare månaderna och varje vecka när de utsätts för salt. Efter en lång åktur eller i solen, skölj inte omedelbart med kallt vatten. Det skulle vara rimligt att låta dem svalna, eftersom en plötslig temperaturförändring kan orsaka mikropraterna, hålen i fälgytan. Om hjulen inte repareras regelbundet kommer smutsen att spricka och expandera ännu mer.
  • Rengör fälgarna med specialdesignade verktyg. Olika rengöringsmedel är speciellt utformade för fälgytan. Det är möjligt att rengöra hjulen manuellt eller med maskinen - båda ger ett effektivt resultat.
  • Polska eller täcka fälgarna med ett skyddande lager en gång i kvartalet. Detta tar bort bromsdamm eller höjd som ännu inte har nått fälgens yta.

 

Färgade och låsa färgor

Ytan målade av tillverkaren är täckt med en lack som hårdnar och skyddar lackytan från repor. För dessa fälgar är det lämpligt att använda allmänna underhållsprinciper. Ett rengöringsmedel som tar bort bromsdamm och tonhöjd är lämplig för tvätt.

 

Chrome surface fälgar

Krom täcker fälgens yta. Denna process utförs med stor försiktighet, eftersom smuts kommer in i krom och fälgen kan senare öka krom och bara klä av. Därför är det viktigt att hålla den här finishen ren. Vi rekommenderar inte att du använder förkromade hjul på vintern på grund av salt och slush. Specialverktyg tillhandahålls för underhåll av Kroompinna, som inte skadar det. Vanligtvis är det enkelt att skölja med vatten, och i de flesta fall gnuggar det försiktigt med ett mjukt medel.

 

Maskiner bearbetade fälgar

Vid sådan bearbetning genomgår aluminiumfälgen ett stort antal processer under bladen tills ytan är jämn och polerad. Beroende på tillverkarens val lämnas fälgens yta ibland utan beläggning. Maskindrivna hjul är inte lämpliga för användning under vinterförhållanden. Stålborstar eller slipmaterial bör inte användas för att rengöra hjulen, eftersom detta kommer att skada kantens kant. Den mjukare lösningen för frekvent rengöring hjälper till att hålla fälgen i sitt ursprungliga utseende.

 

Polerade fälgar

Polerade ytfälgar uppnår sin glans när ett glänsande material kommer fram från aluminiumytan som har genomgått processen. Eftersom en sådan kant normalt inte är täckt med lack, bör den regelbundet bibehållas och poleras för att behålla sin ursprungliga glans. Underhåll av polerade ytfälgar kan vara mer tidskrävande, men repor och härdad smuts är lättare att ta bort med polermedel. Lämplig för användning året runt när det ofta underhålls.

 

Mattyttafälgar

En matt yta uppnås genom en färg med partiklar och hål som inte tillåter ljus att reflektera. Traditionella polerings- och vaxverktyg ska inte användas på matta ytor, eftersom de fyller hålen och skapar en reflekterande effekt. Använd rengöringsmedel och mikrofiberkuddar speciellt konstruerade för mattans yta.

 

Varukorg Item Removed. Undo Har du en kupong?
  • No products in the cart.