ALLTID FRI FRAKT & SNABB LEVERANS!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

VILLKOR

Dessa generella villkor och bestämmelser gäller mellan Wheels24.se och dig som kund, när du lägger en beställning hos oss.

Kampanjkoder

Endast en kampanjkod kan användas per köptillfälle.

Garanti

Alla varor på Wheels24.se har 1 års garanti (avser fabrikationsfel). Skador på fälgar som orsakats av stenskott samt skador som orsakats av verktyg i samband med montering, demontering och balansering ersätts ej.

Passningsgaranti

När du söker ett komplett hjul, däck eller fälg genom Wheels24 snabbsök garanterar vi att det passar din bil. Det enda du behöver uppge är ditt registreringsnummer eller bilmodell. Vi kontrollerar alla ordrar manuellt och skulle misstankar om fel passning eller dylikt dyka upp så kommer vi på Wheels24 att kontakta kunden.

Vid köp av lösa däck eller fälgar måste du säkerställa att den produkt som ska monteras med däcket/fälgen har samma diameter.

Vid köp utav navkapslar/hjulsidor måste du säkerställa vilken tumstorlek det är på fälgarna som navkapslarna skall monteras på. Dessa måste vara samma tum för att passa.

Exempel: Om du köper ett däck som har dimensionen 235/35/19 så måste fälgen ha diametern 19 tum. Du kontrollerar enklast det genom att läsa på det däcket som du ska byta ut. Om det stämmer överens så gäller passningsgarantin.

Om vi mot förmodan skulle ha fel uppgifter i vår databas så tar vi kostnadsfritt tillbaks de felaktiga produkterna efter att ha försökt att lösa problemet med kunden. Vi erhåller rätten att försöka lösa alla problem på vårt egna sätt innan kunden kan häva köpet.

Vid köp av fälgar från Wheels24.se är det viktigt att du handskas varsamt med varorna innan du fastställt att allting fungerar korrekt. När du har tagit emot dina paket, provmontera alltid ett av hjulen på bilens framaxel. Låt resterande paket vara ouppackade tills du försäkrat dig om att det första hjulet passar. Om någon produkt ej passar enligt Wheels24.se rekommendationer ersätts naturligtvis varan.

Köpvillkor - Betalning

Privatpersoner

I samarbete med Klarna erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning samt direktbetalning via bank. Våra fakturor skickas ut via epost i samband med att ordern skickas från oss. Fakturan har en förfallotid på 14 dagar.

Mer information och fullständiga villkor om Klarnas betalsätt hittar du på www.klarna.se

Klarna Checkout

Bythjul använder Klarna Checkout. Klarna Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder.

Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Checkout utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just dig.

Faktura är förvalt som betalningsalternativ. Du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Checkout med en PIN-kod.

Klarna Checkout följer de så kallade Payment Card Industry Data Security Standards (PCI DSS) och innehar SSL-certifikat för din trygghet.

För frågor och information om din betalning kontakta Klarna via:

https://www.klarna.com/se/kundservice   https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/sv_se/privacy_statement.pdf

Företag

Vi erbjuder följande betalningsalternativ för företag.

Faktura Betala inom 14 dagar

Betala mot faktura. Fakturan skickas separat i samband med att beställda varor levereras från vårt lager. Faktureringsavgift på 29 kr tillkommer.

Direktbetalning & Bankbetalning

Betala direkt via internetbank.

Paypal

Betala med kort eller konto

Kortbetalning

Vi tar emot kortbetalningar genom Visa, Mastercard och American Express.

Kortbetalning - Totala beloppet kommer reserveras när ordern blivit registrerad. Beloppet dras från kortet när produkterna levereras ut. Alla korttransaktioner hos Wheels24.se sker genom säkra servrar (SSL) via Klarna.

 

Köpvillkor - Leveranser

Fraktbolag

Våra produkter levereras i förstahand med DPD. Beroende på var du bor i landet använder vi oss av det fraktbolag som levererar snabbast. I sällsynta fall levererar Posten ut varorna, de ringer då inte innan, utan lämnar en avi i brevlådan om det inte finns någon som kan ta emot varorna. Du kan då hämta varorna på närmaste Postcentral.

Leveransadress

Varorna levereras till den adress du angett i beställningsunderlaget; hem till dörren, till din däckverkstad eller annan valfri adress.

 

Leverans till folkbokförd adress

Wheels24.se kommer att mejla dig på den e-postadress du angett i beställningsunderlaget när varorna skickas från lagret.

Innan leverans kan DPD ringa eller skicka ett sms med en förfrågan om leveransdag och tid för leverans, besvara detta sms eller samtal enligt de instruktioner som anges. SMS:et skickas till mobilnumret som avgivits vid beställningen.

Har du inte möjlighet att vara hemma kan du skriva en fullmakt så att någon annan kan ta emot godset alternativt att chauffören lämnar godset på angiven plats utan att någon kvitterar godset (fullmakten gäller som kvittens). OBS! Se till att finnas tillhands för att kvittera ut varorna när de anländer om du inte har skrivit en fullmakt.

Leverans till Wheels24s däckverkstäder

Varorna skickas från Wheels24 centrallager till den däckverkstad du valt vid beställningen. Åk bara dit på din bokade tid, bokar du ingen tid så kommer verkstaden att kontakta dig för tidsbokning. OBS! Verkstadskostnaden tillkommer och betalas på plats efter utfört arbete om det inte är en certifierad verkstad, där man bokar tid på vår webbplats och kostnaden kommer på samma faktura som däcken.

Leverans till valfri adress

Du kan välja att få dina produkter skickade till en annan adress än där du är folkbokförd, tex. sommarstugan, jobbet eller en av dig vald verkstad.

OBS. Vid faktura eller delbetalning kan endast leverans ske till folkbokföringsadress eller någon av Wheels24s verkstadspartners.

Fraktpriser

Vi erbjuder fri frakt till alla våra kunder vare sig det är företagskunder eller privatpersoner.

Leveranstider

Leveranstiden hittar du på respektive produkt. Vissa orter har inte utkörning varje dag, det kan medföra att leveranstiden ökar någon dag. Under högsäsong (mars, april, maj, oktober & november) kan leveranstiden bli några dagar längre. Om varan/varorna du beställt mot förmodan inte skulle finnas kontaktar vi dig så fort vi kan. Den utskrivna leveranstiden avser endast helgfria vardagar.

Äganderättförbehåll

Alla varor förblir Wheels24 OÜ egendom till dess att full betalning erlagts.

Transportskadat gods

Wheels24.se tar allt ekonomiskt ansvar om varan kommer bort eller skadas under leveransen. Det är viktigt att du gör en korrekt anmälan av eventuella skador. Ser du att kartongen eller varan är skadad vid leveranstillfället ska du anmäla det direkt till ansvarig transportör vid mottagande av vara. Upptäcker du skadan när du packar upp din vara måste du anmäla det till oss via kontaktformuläret eller telefon inom 2 arbetsdagar från mottagandet av varan.

Outlöst gods

Kunden betalar returfrakten. Skickas kundens paket tillbaka med så står kunden för eventuella fraktkostnader.

Övrigt

Force majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från Wheels24s sida, som gör att Wheels24.se ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att Wheels24 befrias från sina förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Sekretess och säkerhet

När du handlar hos Wheels24.se lämnar du personuppgifter, leveransuppgifter, biluppgifter såsom regnummer eller modell samt eventuellt andra uppgifter. Dina uppgifter behövs och används för att vi ska kunna ta emot och behandla din order. Lösenord samt betalkortsuppgifter lagras alltid i oläsbar form. Vi kommer i första hand att kommunicera med hjälp av e-post. På e-postadressen ni registrerar eller har registrerat kommer automatiserad information om beställning, registrering samt eventuella förmånserbjudanden att skickas.

Tillämplig lag och tvist

Tvister ska i första hand lösas i samförstånd efter diskussion med Wheels24s kundtjänst.

Vid tvist om tolkningen utav dessa villkor ska den tolkas enligt svensk lag och avgöras av Allmänna Reklamationsnämnden eller i sista hand utav allmän domstol.

Support

Ni kan alltid kontakta oss via vårt kontaktformulär eller via våra uppgifter som ni finer längst ner på denna sida.

Köpvillkor - Returer & Reklamationer

HUR GÖR DU FÖR ATT RETURNERA DINA VAROR?

För att returen skall bli så smidig som möjligt och att vi skall kunna återbetala ditt köp så snabbt som möjligt är det bra om du följer instruktionerna nedan.

Din retur bör du utföra snarast möjligt och senast 14 dagar efter att du anmält att du vill returnera varorna.

  1. Börja med att se till att dina varor är emballerade som dom var när du fick dom till dig, då du ansvarar för transporten tillbaka till oss.
  2. Fäst en fraktetikett på varje enskilt däck/ hjul (över den gamla om den sitter kvar). Var noggrann med att fästa etiketterna ordentligt och se till att streckkoden är läsbar. Notera kundnumret som står på fraktsedeln.
  3. Ring DPD´s kundtjänst för att boka hämtning av varorna. Ange kundnumret på fraktsedeln samt att godset inte är stapelbart.
  4. Vid hämtning skall chauffören lämna en underskrift på sändningslistan som är ditt kvitto på att DPD tagit över ansvaret för samtliga kollin. Spara kvittot då det är viktigt i fall varorna kommer bort.
  5. När varorna inkommit till vårt lager vilket tar mellan ca 2-5 dagar beroende på var du bor i Sverige så kontrollerar vi däcken inom 24 timmar och om de är i nyskick så krediteras ditt köp omgående med avdrag för returfrakten.
  6. Det tar sedan ca 2-3 bankdagar innan du får dina pengar.
  7. Kund står för eventuella kostnader för returfrakten om kund väljer att skicka tillbaka sina varor.

OBS! Om din retur handlar om fel på varan eller transportskada skall du haft kontakt med kundservice innan för att säkerställa en korrekt och smidig hantering.

Obalans i hjulen

Vid obalans i hjulen så godtar vi inte det som en reklamation. Du måste ringa in om du har detta problem, för att varsko kundtjänst om det.

Upplever du obalans så hänvisar vi dig därför till någon av våra monteringspartners eller till din lokala däckverkstad.

Du får själv lägga ut pengarna, även om det är vår monteringspartner, och vi ersätter dig i efterhand efter att vi fått in kvittot. Vi ersätter upp till 800kr totalt. Detta gäller endast om du har köpt kompletta hjul (däck + fälg) från oss.

Läs mer under vanliga frågor "Obalans" för att få utförligare information.  

Äganderättförbehåll

Alla varor förblir Wheels24 OÜ egendom till dess att full betalning erlagts.

Ångerrätt och avbeställning

Du som privatperson har 14 dagar ångerrätt på alla varor.

Ångerrätten börjar gälla när du tar emot din vara. Skulle ni vilja avbeställa eller returnera en vara är det enklast att nå vår kundservice på email info@wheels24.se

Vid returfrakt gällande avbeställningar eller nyttjande av ångerrätt är det kundens ansvar att returnera varorna till vårt lager. Kunden står då för alla kostnader förknippat med returen. Innan kund genomför en retur måste denne meddela oss genom kundservice samt få ett godkännande innan returen påbörjas.

Se returadress nedan:

Wheels24 OÜ 
Stockholmsvägen 123
123 45 Stockholm

Om du som kund önskar full återbetalning av en vara då du ångrar ditt köp får du inte hantera varan i någon större utsträckning eller hantera produkterna oaktsamt. Du bör därav undvika att montera däcken på fälg eller om du köpt hjul ta dessa i bruk på din bil. Skulle du hantera varan så har vi rätten till värdeminskningsavdrag som motsvarar vad varan minskat i värde på grund av sådan användning. På det belopp som vi skall återbetala har vi rätt att dra av en summa motsvarande varans värdeminskning jämfört med varans ursprungliga värde.

Vid retur rekommenderar vi er att använda originalemballage för att inte riskera att produkterna skadas, då det är kunden som ansvarar för varorna till dess att de mottagits av Wheels24.se. Om inte originalemballage används är det viktigt att det emballage som används skyddar varorna så de inte kommer till skada under transport. Om kunden däremot icke följt Wheels24s rekommendationer gällande emballage eller på något sätt skadat någon av produkterna vid montering eller hantering kommer Wheels24 inte att bevilja ersättning för den aktuella produkten.

Vid utövande av ångerrätten är kunden skyldig att på egen bekostnad återsända varan.  

Återbetalning

Återbetalning från Wheels24 sker utan onödigt dröjsmål och senast inom 14 dagar från mottagande av de återsända varorna. dock inte förrän vi konstaterat att den är oanvänd, eller kunden visat att varan sänts tillbaka (t. ex. genom ett inlämningskvitto).

 

Integritetspolicy

Vi åtar oss att skydda våra webbplatsbesökares integritet och den här policyn beskriver hur vi kommer att behandla dina personuppgifter. Vår webbplats använder cookies. Genom att använda vår hemsida och samtycka till denna policy, samtycker du också till vår användning av cookies enligt villkoren i denna policy.

 

(1) Vilken information samlar vi in?

Vi kan samla in, lagra och använda följande typer av personuppgifter:

(a)information om din dator, besök på och användning av denna webbplats (inklusive din IP-adress, geografiskt läge, webbläsarens typ och version, operativsystem, länkkälla, längden på besök, sidvisningar, webbplatsnavigering).

(b)information om alla transaktioner som genomförs mellan dig och oss på eller i relation till denna webbplats, inklusive uppgifter om inköp som du gör av våra varor eller tjänster.

(c)information som du lämnar till oss vid registrering;

(d)information som du lämnar till oss för att prenumerera på våra webbplatstjänster, e-postmeddelanden och/eller nyhetsbrev;

(e)eventuell annan information som du väljer att skicka till oss

 

(2) Cookies

En cookie består av information som skickas från en webbserver till en webbläsare och lagras i webbläsaren. Informationen skickas sedan tillbaka till servern varje gång webbläsaren begär en sida från servern. Detta gör att webbservern kan identifiera och spåra webbläsaren.

Vi använder "sessionscookies" och "permanenta cookies” på webbplatsen. Vi använder sessionscookies för att hålla koll på dig medan du navigerar på webbplatsen. Vi använder permanenta cookies för att möjliggöra för vår hemsida att känna igen dig när du besöker den.

Session-cookies raderas från din dator när du stänger din webbläsare. Permanenta cookies är lagrade på datorn tills de tas bort, eller tills de når ett särskilt angivet utgångsdatum.

Vi använder Google Analytics för att analysera användningen av webbplatsen. Google Analytics genererar statistik och annan information om webbplatsanvändningen med hjälp av cookies som sparas på användarnas datorer. Den information som genereras kring vår hemsida används för att skapa rapporter om användningen av webbplatsen. Google lagrar denna information. Google´s sekretesspolicy finns på: http://www.google.com/privacypolicy.html.

Våra annonsörer/betalningstjänsteleverantörer kan också sända dig cookies.

De flesta webbläsare tillåter dig att avvisa alla cookies, medan vissa webbläsare endast tillåter avvisande av cookies från tredje part. I Internet Explorer kan du exempelvis avvisa alla cookies genom att klicka på "Verktyg", "Internet-alternativ", "Sekretess" och välja "Blockera alla cookies" med hjälp av den skjutbara valfunktionen. Att blockera alla cookies kan dock ha en negativ inverkan på användbarheten av många webbplatser, inklusive denna.

 

(3) Användning av personlig information

Den personliga information som kommer oss tillhanda via denna webbplats kommer endast att användas för de ändamål som finns angivna i denna sekretesspolicy eller på relevanta platser på webbplatsen. Vi kan använda din personliga information till:

(a)att administrera webbplatsen;

(b)skicka varor som köpts via hemsida, samt leverera tjänster som köpts via webbplatsen

(c)skicka rapporter och fakturor till dig, samt få betalt;

(d)skicka allmän (icke-marknadsföringsrelaterad) kommersiell kommunikation.

(e)skicka e-postmeddelanden som du uttryckligen har begärt;

(f) skicka nyhetsbrev och annan marknadsföringsrelaterad kommunikation rörande vår verksamhet eller verksamhet hos noggrant utvalda tredje parter vilken vi tror kan vara av intresse för dig via post eller, där du uttryckligen samtyckt till detta, genom e-post eller dylikt (du kan när som helst meddela oss om du inte längre önskar marknadsföringsrelaterad kommunikation);

(g) skicka förfrågan om att lämna kundomdömen på t.ex Trustpilot och Reco;

(h)förse tredje part med statistisk information om våra användare – denna information används dock inte för att identifiera enskilda användare;

(i)hantera förfrågningar och klagomål mellan dig och webbplatsen.

(j) skicka e-postmeddelande med din kvarglömda varukorg.

Då du skickar in personuppgifter för publicering på vår hemsida, kommer vi endast att publicera eller på andra sätt använda denna information i enlighet med den överenskommelse du gör med oss.

Vi kommer inte, utan ditt uttryckliga medgivande, lämna din personliga information till någon tredje part för direkt marknadsföring.

I samarbete med Klarna erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning samt direktbetalning via bank. Våra fakturor skickas ut via epost i samband med att ordern skickas från oss. Fakturan har en förfallotid på 14 dagar. Mer information och fullständiga villkor om Klarnas betalsätt hittar du på www.klarna.se

 

(4) Ändamål, rättslig grund och lagringstid för personuppgiftsbehandling

Nedan följer en sammanställning på ändamålen med sparandet utav personuppgifter och vilken rättslig grund som ger oss rätten att spara datan samt vilken lagringstid som är satt.

 

(a)

Ändamål: För att administrera, leverera och tillhandahålla varor och tjänster samt eventuell kundtjänst support. Uppfylla garantiåtaganden.

Rättslig grund: Fullgörande av avtal

Personuppgifter som sparas: Namn, adress, telefonnummer, e-post, födelsedatum, orderhistorik, betalningsalternativ, IP-adress och registreringsnummer.

Lagringstid: 2 kalenderår efter genomfört köp.

(b)

Ändamål: För att upprätthålla aktuella lagkrav såsom bokföringsskyldigheten i bokföringslagen eller för att kunna försvara oss mot eventuella rättsliga krav som riktas mot oss.

Rättslig grund: Rättsliga förpliktelser enligt lag eller intresseavvägning avseende försvara oss mot eventuella rättsliga krav.

Personuppgifter som sparas: Namn, adress, telefonnummer, e-post och orderhistorik.

Lagringstid: 7 år enligt bokföringslagen.

(c)

Ändamål: Marknadsföra oss via e-post, telefon, sms och traditionell post.

Rättslig grund: Intresseavvägning.

Personuppgifter som sparas: Namn, adress, telefonnummer, e-post, orderhistorik,  födelsedatum, IP-adress och registreringsnummer.

Lagringstid: Tre kalenderår efter senast genomförda köp.

(d)

Ändamål: Generell administration och tillhandahållande av kundkonto hos oss, (”mina sidor”)

Rättslig grund: För ingående och fullgörande av avtal, alternativt intresseavvägning.

Personuppgifter som sparas: Namn, adress, telefonnummer, e-post, orderhistorik, registreringsnummer.

Lagringstid: Tills kontot är avslutat.

(5) Upplysningar

Vi kan avslöja information om dig till någon av våra anställda, tjänstemän, agenter, leverantörer eller underleverantörer i den mån som rimligen krävs för de syften som anges i denna sekretesspolicy.

Dessutom kan vi avslöja personlig information:

(a)i den utsträckning som vi är skyldiga att göra enligt lag;

(b) i samband med alla rättsliga förfaranden eller blivande rättsliga förfaranden;

(c)för att upprätta, utöva eller försvara våra juridiska rättigheter (inklusive att ge information till andra för att förebygga bedrägerier och minska kreditrisken).

(d)till köparen (eller blivande köpare) av affärsverksamhet eller tillgång som vi säljer (eller överväger att sälja); och

(e)till någon person som vi rimligen anser kan ansöka till domstol eller annan behörig myndighet för utlämnande av den personliga informationen och där det vi finner det sannolikt att sådan domstol eller myndighet skulle godkänna utlämnande av den personliga informationen. Vi kommer endast att utlämna din information till tredje part i enlighet med det som föreskrivs i denna integritetspolicy.

 

(6) Internationella överföringar av uppgifter

Uppgifter som vi samlar in kan lagras, bearbetas i och överföras mellan de länder där vi verkar för att möjliggöra användning av informationen i enlighet med denna integritetspolicy. Information som du lämnar kan överföras till länder som inte har dataskyddslagar likvärdiga med dem som gäller i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Du samtycker uttryckligen till sådana överföringar av personuppgifter.

 

(7) Säkerhet för din personliga information

Vi kommer att vidta rimliga tekniska och organisatoriska försiktighetsåtgärder för att förhindra förlust, missbruk eller ändring av dina personuppgifter. Vi lagrar alla personuppgifter som du lämnar på våra säkra (lösenords- och brandväggsskyddade) servrar. Alla elektroniska transaktioner du gör till eller från oss krypteras genom SSL-teknologi. Naturligtvis är dataöverföring över internet osäkert till sin natur, och vi kan inte garantera säkerheten för data som skickas över internet. Du är ansvarig för att hålla ditt lösenord och dina användardetaljer konfidentiella. Vi kommer inte be dig om ditt lösenord (utom när du loggar in på webbplatsen).

 

(8) Ändringar i policyn

Vi kan när som helst uppdatera denna integritetspolicy genom att publicera en ny version på vår hemsida. Du bör kontrollera den här sidan regelbundet för att se till att du är nöjd med eventuella ändringar. Vi kan också meddela er om ändringar i vår integritetspolicy via e-post.

 

(9) Dina rättigheter

Du kan begära att vi förser dig med all personlig information vi har kring dig. Tillhandahållande av sådan information kommer att kräva: (a)tillhandahållande av lämpliga bevis på din identitet (för detta ändamål kan vi vanligtvis acceptera en fotokopia av ditt pass vidimerat av en advokat eller bank samt ett originalexemplar av en räkning som visar din aktuella adress). Vi kan undanhålla sådan personlig information i den utsträckning som tillåts enligt lag. Du kan när som helst begära att vi inte använder dina personuppgifter för marknadsföring via e-post. I praktiken kommer du vanligtvis antingen uttryckligen godkänna en överenskommelse kring detta i förväg, eller så kommer vi att ge dig en möjlighet att välja bort användningen av dina personuppgifter i marknadsföringssyfte. Du kan även begära att vi tar bort den personliga information vi har kring dig.  Endast information som vi är skyldiga genom lag att spara kommer att behållas.

 

(10) Tredje parts webbplatser

Webbplatsen innehåller länkar till andra webbplatser. Vi ansvarar inte för sekretesspolicy och praxis för tredje parts webbplatser.

 

(11) Uppdatering av information

Vänligen kontakta oss om den personliga information vi har kring dig måste korrigeras eller uppdateras.

 

(12) Kontakt

Om du har några frågor kring denna sekretesspolicy eller vår behandling av din personliga information, kontakta oss via epost på info@wheels24.se

 

Kontaktinformation

Wheels24 OÜ

Stockholmsvägen 123
123 45 Stockholm

E-Post: info@wheels24.se

Telefon:  08-580 012 20

Telefontider: Mån-Fre 09-21, Lör-Sön 10-21

Bolagsnummer: 14636256

Senast uppdaterad 2019-03-20

Varukorg Item Removed. Undo Har du en kupong?
  • No products in the cart.